ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΓΑΥΔΟΥ-Καταπάτηση ιδιοκτησίας για τον Ναό του Απόλλωνα..;

Όπως δημοσιεύτηκε την 09-02-2011 στο www.haniotika-nea.gr
Για καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας καταγγέλλει ο Δήμος Γαύδου την ομάδα των Ρώσων που κατοικούν στο ακριτικό νησί και ζητούν να ιδρύσουν 'Πυθαγόρειο Ινστιτούτο Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου' (Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α.) με Ναό στον Απόλλωνα. Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Γαύδου υπογραμμίζει ότι δέχεται να συζητήσει ξανά το θέμα από τη στιγμή που η ομάδα προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την ανέγερση των κτηριακών εγκαταστάσεων που απαιτούνται για τη δράση του Ινστιτούτου. Ο δήμαρχος Γαύδου, Στρατής Λαμπάκης, δήλωσε ότι 'καταπάτησαν' έναν χώρο στην τοποθεσία Λαγκούδι 'χωρίς να ρωτήσουν κανέναν' και 'προχώρησαν σε μικροεργασίες που βεβαίως σταμάτησαν'.
Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Δήμου Γαύδου αναφέρεται:
'Ομάδα ατόμων, που δηλώνουν επιστήμονες και κατοικούν στη Γαύδο, πρότειναν στον Δήμο Γαύδου την ίδρυση Πυθαγόρειου Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου (Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α.) και ζήτησαν την άδεια για την ανέγερση ενός κτηρίου που θα λειτουργεί ως συνεδριακό κέντρο και έναν νέο αρχαιοελληνικό Ναό του Απόλλωνα, όπου θα γίνονται τελετές και θεατρικές παραστάσεις. Η ομάδα αυτή στις 20/1/2011 καταπατώντας ξένη ιδιοκτησία και χωρίς άδεια από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, Δασαρχείο - Πολεοδομία - Αρχαιολογία, όπως επιβάλλει ο νόμος, και κρυφά από όλο το νησί, ξεκίνησαν την ανέγερση του νέου αρχαίου Ναού του Απόλλωνα, όπως το ονόμασαν.
Επίσης, σε δημοσίευμα αναρτημένο σε ιστοσελίδα ζητούσαν την οικονομική ενίσχυση για την αποπεράτωση του Ναού. Φυσικό και επόμενο ήταν να επέμβει η Αστυνομία και να απαιτήσει τη διακοπή των εργασιών. Εγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και μηνύσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Αμέσως μετά υπήρξαν δημοσιεύματα σε ιστοσελίδα αναρτημένη στο Ιντερνετ, που συκοφαντούσαν δημοτικό σύμβουλο και σατίριζαν τον δήμαρχο Γαύδου. Κατόπιν όλων αυτών αποφάσισαν να ιδρύσουν το Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α. και κατέθεσαν το αίτημά τους στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 2/2/2011. Υπήρξαν αντιδράσεις από την πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού και των δημοτικών συμβούλων. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν δέχεται και δεν συναινεί στην αυθαίρετη δόμηση. Ο Δήμος δεν εμπλέκεται σε θρησκευτικές και φιλοσοφικές έρευνες. Δέχεται να συζητήσει ξανά το θέμα από τη στιγμή που η ομάδα προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την ανέγερση των κτηριακών εγκαταστάσεων που απαιτούνται για τη δράση του Ινστιτούτου'.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ
Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.gavdosinstitute.org, που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό. Στο γράμμα, το οποίο έστειλαν προς τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Γαύδου υποστηρίζουν ότι 'η ίδρυση του Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α. θα δώσει στη Γαύδο τη μοναδική ευκαιρία να γίνει το πολιτιστικό κέντρο της πυθαγόρειας φιλοσοφίας παγκοσμίως'.
Σε επιστολή τους δε προς τον περιφερειάρχη Κρήτης εξηγούν: 'Είμαστε μία ομάδα επιστημόνων από διαφορετικές χώρες, τις ΗΠΑ, την Ελβετία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Πολωνία και αλλού. Ζούμε στη Γαύδο για πάνω από 10 χρόνια και σταδιακά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου γίναμε Ελληνες. Ετσι τώρα ανησυχούμε προσωπικά για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, την Κρήτη και τη Γαύδο. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να ιδρύσουμε στη Γαύδο το Πυθαγόρειο Ινστιτούτο Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου - Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α.'.
Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι 'η προσπάθεια επιστροφής στην ειδωλολατρία, η αναβίωση του δωδεκάθεου και των διονυσιακών τελετών δεν δίδουν διέξοδο στα αλύτρωτα αδιέξοδα της καθημερινότητάς μας, αλλά φανερώνουν και αποκαλύπτουν το βάθος και την ουσία του προβλήματος'.
Kallikrates Chania:COMPLAINT Municipality Gavdos-Violation property the Temple of Apollo ..?
click here to translate article

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια πολύ έξυπνη λύση , που ταιριάζει απόλυτα στο συγκεκριμένο περιβάλλον,
θα διαφημίσει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, θα αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών
ίδιας ποιότητας με αυτούς που επισκέπτονται και την ακρόπολη,(δεν νομίζω να μας έχουν
πείσει ότι όλοι αυτοί είναι ειδωλολάτρες!!), μια τονωτική ένεση εισοδήματος της φτωχής και παρατημένης κοινωνιας της Γαύδου, χωρίς κακόγουστες επεμβάσεις στο άγριο τοπίο της.

Δημοσίευση σχολίου