ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΑΥΡΙΤΣΑΚΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΑΥΡΙΤΣΑΚΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ


«Το δίλημμα της στάσης πληρωμών στην περίπτωση επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου είναι ψευδεπίγραφο», υποστηρίζει η Φωτεινή Μαυριτσάκη, υποψήφια βουλευτής Χανίων της Κοινωνικής Συμφωνίας, η οποία επισημαίνει ότι απαιτείται «αλλαγή συνταγής και διαπραγμάτευση ως κράτος 
και όχι ως υποτελείς».
Η 33χρονη, οικονομολόγος με Master ορκωτού ελεγκτή, πτυχιούχος Νομικής και εξειδικευμένη επιστημονική συνεργάτης σχέσεων Καταναλωτή - Επιχειρήσεων με Πιστωτικά Ιδρύματα, απαντά σε μια σειρά ερωτημάτων των 'Χ.Ν.' αναφορικά με τις πολιτικές θέσεις της Κοινωνικής Συμφωνίας.

• Η κα Κατσέλη είναι υπέρ της ανατροπής του Μνημονίου, χαρακτηρίζοντάς το ως ' αδιέξοδο μονόδρομο'. Εάν εφαρμοσθεί το πρόγραμμα και οι θέσεις σας, εγγυάστε ότι θα υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις; 
Το δίλημμα της στάσης πληρωμών στην περίπτωση διαπραγμάτευσης είναι ψευδεπίγραφο και το δεύτερο μνημόνιο δεν μας βγάζει από το πρόβλημα αλλά μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον 'γκρεμό'. Από την κρίση δεν μπορούμε να βγούμε με περαιτέρω βάθυνση της ύφεσης. Μπορούμε να το πετύχουμε μόνο με αλλαγή συνταγής και αν επιτέλους μετά από τόσους μήνες διαπραγματευτούμε ως κράτος και όχι ως υποτελείς. 

• Σε αυτούς που θεωρούν την Κοινωνική Συμφωνία, ως κόμμα που προέρχεται από τη βάση του ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό το αντιμετωπίζουν με καχυποψία, τι απαντάτε; 
Στους κόλπους της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ έχουν ενταχθεί άνθρωποι τους οποίους τους συνδέει πρωτίστως η βούληση για δουλειά και η επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τη χώρα. Είναι άλλωστε άνθρωποι που δεν προέρχονται από κομματικό σωλήνα, αλλά μέσα από την κοινωνία. Την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ προσέγγιζαν και προσεγγίζουν ακόμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που παρέμειναν πιστοί στις αρχές της Κεντροαριστεράς και του Σοσιαλισμού. 

• Είναι εφικτή η υλοποίηση του Σχεδίου Εθνικής Ανασυγκρότησης που προτάσσει η Κοινωνική Συμφωνία και ποιοι οι βασικοί άξονές του; 
Το πρόγραμμα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ είναι προσανατολισμένο στο να στηριχθεί η ελληνική οικονομία, να εφαρμοστεί επιτέλους ορθολογικό και κοινωνικά δίκαιο φορολογικό σύστημα, να αναδιοργανωθεί και όχι να διαλύσει το κράτος και τέλος να αξιοποιηθεί και όχι να εκποιηθεί η δημόσια περιουσία. Υπάρχουν περιθώρια, αρκεί να διατυπώσουμε και να διαπραγματευθούμε με αξιοπιστία το Σχέδιο Ανασυγκρότησης με την ανάπτυξη, την αξιοπρέπεια στην εργασία και την κοινωνική συνοχή να αποτελούν 'κόκκινες γραμμές'. 
      
• Είναι πιθανό να έχουμε μια Βουλή των άκρων. Πώς τοποθετείστε απέναντι σε αυτό το σενάριο;
Πιστεύουμε ότι το γεγονός ότι θα υπάρξει πλουραλισμός στο Κοινοβούλιο και ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα χάσουν το αποκλειστικό προνόμιο της εξουσίας, είναι θετικό και προπομπός ωρίμανσης του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα. Ο κόσμος έχει συνείδηση και επίγνωση των πραγμάτων και θα επιλέξει αυτό που θεωρεί καλύτερο. 

• Γιατί συμμετέχετε στο ψηφοδέλτιο της Κοινωνικής Συμφωνίας και τι προσδοκάτε από αυτές τις εκλογές; 
Είμαι στη γενιά που αναγνωρίζει την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, τα σημεία που αποτέλεσαν την απαρχή της πτωτικής πορείας της πολιτικής σκηνής και γνωρίζει πού να ανατρέξει. Επιδιώκω να μοιραστώ με τη νέα γενιά το όραμα της κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής συμφωνίας και από κοινού να το υλοποιήσουμε. 
  
• Απευθυνόμενη σε έναν νέο άνθρωπο, γιατί θα του λέγατε ότι πρέπει να σας ψηφίσει; 
Είμαστε το κόμμα που μπορούμε να κοιτάξουμε κατάματα τον Έλληνα πολίτη γιατί ξέρουμε ότι η αρχηγός μας δεν πρόδωσε και ούτε θα το πράξει ποτέ τις προσδοκίες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλη σου τυχη
Γιωργος Κοκογιαννακης

Δημοσίευση σχολίου